Hur Landet Ligger!

Hej på er! Det har varit knäpptyst här inne senaste tiden och eftersom en del (bland annat min mamma) undrat om jag slutat blogga så ska jag nu förklara min tanke. I Maj flyttar jag in på ett nytt kontor och tanken är att då också göra en ny hemsida. Jag vill få den lite renare, det kommer finnas en webshop med mina konsttryck och även originalteckningar och bloggen då? Jo det kommer finnas en blogg! Men jag tänkte ändå göra sidan lite mer konstinriktad, så bloggen blir lite mer åt det hållet också. Jag tänker skriva mycket om färg, om hur jag väljer motiv, vad jag gillar att teckna, hur jag bygger upp min ateljé och såna saker. Men fortfarande en del om kläder och färger på det sättet, lite familj men inte lika mycket som innan och framförallt mindre press på att blogga varje dag. Hellre bra grejer att skriva än ofta tycker jag. Så de första inläggen kommer absolut handla om renoveringen av den nya ateljén, om tankar runt det och vad jag tycker är viktigt för mig att det finns i et ateljé. Jag återkommer såklart med allt så fort vi kommit en bit på vägen, ville mest kika in här och meddela att jag alltså inte försvunnit!

Anna Provar Kläder!

Har börjat ta med mig mobilen när jag provar kläder och sen gör jag stories av det på instagram, älskar nämligen sådana inlägg själv.
Härom dagen var jag på H&M, då såg det ut såhär:


Det här hade jag alltså på mig när jag kom. Klänning från Filippa K från vår klädbytardag, väst från tradera för 10 kronor! Mössa Carin Wester och jacka från Filippa K.


Började med att prova de här perfekta jeansen med RIKTIGT hög midja. Tycker alltid ”hög midja” ändå inte är tillräckligt högt. Men jag har lite köpstopp på just jeans, har ofantligt många! De här jeansen är det, bra pris också! (provade tröjan också men kändes bara sladdrig och billig så den nämner jag inte ens)

Var på jakt efter en vit tröja då jag insett att jag inte äger nån (förutom t-shirt) men tycker det är svårt. Vill ha kritvit och inte offwhite, vill ha en tröja men helst inte stickad och ingen skjorta. Ja ni hör ju, många krav. Denna va okej men hade LOVE broderat och det var ett minus. (insåg nu när jag kollade H&M´s hemsida att det är på herravdelningen man ska leta för att slippa brodyr, måste genast kolla när jag är på stan nästa gång)


Sen provade jag den här klänningen, för tredje gången! Kan liksom inte sluta tänka på den. Nu provade jag small istället för medium (som jag egentligen är) och då tycker jag den satt bättre, så nu slog jag till. Härligt material också, plus i kanten! Tänker ha klumpiga sneakers till i vår och sandaler i sommar. Älskar´n!

Om Lite Av Varje!

Förra veckan var Krickelin här hos mig. Hon knäppte den här bilden på mig vid min målning (här får man också en bra idé om hur stora de är) som jag tyckte blev väldigt fin. Jag matchar ju tavlan!
På tal om tavla är det nu bara två små fjuttiga veckor kvar till min vernissage!
Jag ser fram emot det med spänd, livrädd förväntan.
Det här är mina skräckscenarion (jag är bäst på att måla upp sådana så vi börjar med dom)
– Ingen kommer
– Alla tycker att jag har fått storhetsvansinne med prissättningen
– Hängningen blir inte som jag tänkt mig
– Kladdiga barnhänder petar på målningarna
– Alla frågor jag kommer få om hur jag tänkt med motiven. Explanation kills art.

Men för att väga upp skräcken (känner hur hjärtat börjar slå bara av tanken) så måste vi ju ha lite drömscenarion också:
– Jag säljer en massa målningar
– Det kommer MASSOR med folk
– Alla har trevligt, spelar pingis och dricker vin, som en enda stor familj
– Jag får frågan om att ställa ut igen, någon annanstans


För att återgå till mötet med Kristin, så ska vi jobba ihop framöver och det ska bli så himla roligt. Kristin är smart, sjukt kreativ och väldigt öppen. Gillar sånt, när man kommer någon in på livet direkt. Jag är ju som bekant sämst på småprat men en jäkel på att gräva på djupet.
Imorgon ska jag och Vestis åka på hennes föreläsning i Jönköping, can´t wait!


Jag har varit på ikea också, och köpt en sån här vagn till mina färger. Dessutom hög nog att ha paletten på, så jag slipper böja mig. Perfekt!
Nu fattas bara den nya ateljén. Är så himla trött på min trånga, stökiga som just nu svämmar över av målningar till utställningen.
Det här är för övrigt en pågående målning som jag gör i olja. Älskar olja på det sättet att skuggningarna blir väldigt fina men det torkar ju ALDRIG!
Håller på att bli tokig på den här målningen för jag har så många planer för den men för att kunna göra dom måste den vara torr och nu har den väntat i en mindre evighet, men är lika klibbig ändå.
Jag är inte så bra på att vänta, så i fortsättningen blir målningarna i samma färg som innan, nämligen flashe vinylfärg som torkar direkt.

Till sist, har jag äntligen hittat ett tryckeri som kunde leverera tryck precis i den kvalitén jag ville ha. Skam den som ger sig! Fick dessutom hem fyra olika provtryck på olika papper för att välja vilket jag ville ha, så himla bra service! Rekommenderar verkligen Picno.se
Så snart, snart finns det konsttryck att köpa. Trycken finns i numrerad, signerad upplaga så det är inte samma sak som mina tidigare prints. Dessa är tryckta på helt annat papper och mycket mer exklusiva och kommer ligga på runt 2000 kr styck.

Om En Extra Dag!

Idag skulle jag egentligen åkt till Varberg för ett superroligt möte, men det blev inställt dessvärre. Jag som hade peppat för hav, roliga personer, egentid och Ullared, jaja det går fler tåg så att säga.
Men eftersom jag ändå hade gått upp i rimlig tid, duschat och gjort mig i ordning fick jag styra upp dagen på annat sätt.


Hade på mig den här strålande färgkombinationen (ansiktet hade mer att önska så det fick klippas bort) mmmmmm cerise och rost!

Hade gjort klart den här beställningen, så den åkte jag och lämnade. På gulliga Maja.


Igår kväll var jag och fotade alla mina målningar hos bästa Martin så idag kunde jag gå till tryckeriet och beställa tryck av alla bilder. Alltså det är en djungel att beställa konsttryck. Förut när jag gjort prints av bilderna har det inte känts riktigt lika svårt, men nu vill jag ha så bra det bara går och på tjocka fina akvarellpapper. Det ställde till det då ingen av tryckerierna här i stan kunde fixa det, men lite fix och trix tror jag det löste sig, så nästa vecka får jag komma tillbaka och klämma och känna lite och se om jag känner mig nöjd.
Det kommer finnas tryck av alla mina målningar till försäljning sen, de kommer ligga på runt 2000 kr styck, vara signerade och numrerade.

Efter tryckeriet svängde jag förbi ramverkstaden och lämnade in tre original för inramning. Också så himla svårt att bestämma ram! Jag brukar alltid välja svart, men denna gången tyckte jag vit passpartou och vit ram kändes bäst. Så jäkla peppad på att se resultatet! Dessutom sa ramkillarna att det tyckte bilderna var väldigt fina, då blev jag glad.

Så av en dag som imorse kändes totalt misslyckad blev det faktiskt himla bra allting!
Nu ska jag fira med kladdkaka och sen gå och träna!

dont like to talk?

You and me both.

Stalk me on insta instead.

deal?