Annas Fislandetteckningar!

nov 8, 2017 | Teckningar | 4 Kommentarer

Alltså jag har ju glömt visa er bilderna ordentligt från boken! Alla tänker jag inte visa, det får ni kolla själv när ni läser den. Men mina favoriter kan vi kika lite närmare på!
Det här är min absoluta favorit i hela boken, när Märta går på fisjakt på natten. Om man är uppmärksam så ser man att gatunamnet är ändrat från teckningen till bilden i boken. Älskade att teckna den här bilden, tycker nästan den har lite julfeeling över sig.

Såhär såg den ut när den var en färdig skiss. Det var såhär jag visade bilderna för Cissi och förlaget, innan de färglades.
Det är i det här stadiet alla ändringar görs, så jag slipper teckna om hela bilden sen när den är färglagd.

Det här är den första bilden jag gjorde till Fislandet och det gör också att jag är lite extra förtjust i just den. Den har så mycket detaljer och dessutom samma tapet som det är i Knuts rum! Bilden är från när Märta råkar riva ner hela sin fissamling!

Skissen. Den här första bilden gjorde jag klart med färg och allt innan jag ens visade Cissi och förlaget i tron om att de säääääkert skulle älska den. Det lärde jag mig ganska fort att det var en dum idé för det tillkommer alltid så ändringar och andra vinklar och detaljer och sånt, så efter det visade jag bilderna innan jag färglade dom.

Gubben Lennart! Tänker att han säkert ärvt adidasbyxorna av nått barnbarn och sen har dom jämt. Tofflorna, med höger och vänster var Cissis idé.

Den här bilden slet jag mest med. Den va så jäkla svår eftersom den skulle vara sedd lite ovanifrån och dessutom teckna att Märta ”flyger ur sin egen kropp”. Dvs skitsvårt! Tycker det blev väldigt bra till slut i alla fall. Min personliga favorit är Märtas brorsa som dragit ihop luvan på tröjan!

Här är alla olika varianter vi provade på den här bilden. Märta och hennes brorsa bytte plats, pappan och mamman bytte frisyrer, på en bild så grät Märta och brickan i bakgrunden kom till slut från Svenskt tenn, haha!

Till sist en bild på Casper. Han va såååå svår att teckna! För det första fick han inte se för gammal ut, det måste synas att han är ett barn. Sen ville jag att han skulle vara sådär typiskt bus-snygg som alla killar jag blev kär när jag var liten såg ut. Han skulle se snäll ut, fast inte för snäll och samtidigt lite busig. Tyckker att han blev väldigt söt till slut i alla fall.

Nu är det snart dags att börja teckna på nästa bok! Det ni!

Läs mer 

Hur Landet Ligger!

Hej på er! Det har varit knäpptyst här inne senaste tiden och eftersom en del (bland annat min mamma) undrat om jag slutat blogga så ska jag nu förklara min tanke. I Maj flyttar jag in på ett nytt kontor och tanken är att då också...

Anna Provar Kläder!

Har börjat ta med mig mobilen när jag provar kläder och sen gör jag stories av det på instagram, älskar nämligen sådana inlägg själv. Härom dagen var jag på H&M, då såg det ut såhär: Det här hade jag alltså på mig när jag kom. Klänning från Filippa K från vår...

Om Lite Av Varje!

Förra veckan var Krickelin här hos mig. Hon knäppte den här bilden på mig vid min målning (här får man också en bra idé om hur stora de är) som jag tyckte blev väldigt fin. Jag matchar ju tavlan! På tal om tavla är det nu bara två små fjuttiga veckor kvar till min...