Annas Teckningskurs!

mar 12, 2018 | Pyssel, Tankar och Vardag | 5 Kommentarer

Vet ni, jag skrev ju för ett tag sedan om att jag var sugen på att hålla i en kurs. Så jag mailade till Medborgarskolan och frågade och de var superintresserade, så roligt!
Så nu är steg ett avklarat, kursen blir av.
Då gäller det att börja klura på de andra stegen, först och främst, när ska den bli av? Höst eller vår?
Tydligen går höstkurserna lite bättre, kanske vill folk kura ihop sig och mysa och lära sig nya saker på hösten.

Sen den stora frågan, vad vill man lära sig?!
Jag tänker att kursen ska vara inriktad på porträtt eftersom det är det jag är bäst på. Annars blir jag så nervös om nån helt plötsligt vill teckna hästar och sånt som jag har dålig koll på.
Jag hade ju en brevkurs med tips för en herrans massa år sen, men tänker ju att det här måste bli gottigare, fylligare liksom.
Sen tänkte jag även dela med mig av några av mina specialmoves, nått ska man väl ha för att man betalar en kursavgift tänker jag.
Vilka är mina bästa nyanser, vilken penna funkar bäst på svart och hur får man till den ultimata hudtonen.

Sen måste man även prata lite om anatomi, det är ofta här det brister när man ser nybörjare teckna porträtt. Att de tecknar det de vet inte det de faktiskt ser.
Då blir det aldrig likt.
Men att öva upp att faktiskt se, det tar tid och är en smula tricky.

Alltså jag är så peppad på det här, känner mig lite som Lars Lerin och hans lärlingar haha!
Hoppas bara att någon vill gå kursen också….

Läs mer 

Hur Landet Ligger!

Hej på er! Det har varit knäpptyst här inne senaste tiden och eftersom en del (bland annat min mamma) undrat om jag slutat blogga så ska jag nu förklara min tanke. I Maj flyttar jag in på ett nytt kontor och tanken är att då också...

Anna Provar Kläder!

Har börjat ta med mig mobilen när jag provar kläder och sen gör jag stories av det på instagram, älskar nämligen sådana inlägg själv. Härom dagen var jag på H&M, då såg det ut såhär: Det här hade jag alltså på mig när jag kom. Klänning från Filippa K från vår...

Om Lite Av Varje!

Förra veckan var Krickelin här hos mig. Hon knäppte den här bilden på mig vid min målning (här får man också en bra idé om hur stora de är) som jag tyckte blev väldigt fin. Jag matchar ju tavlan! På tal om tavla är det nu bara två små fjuttiga veckor kvar till min...