Anna Om Vikten I Att ”Rocka Sockorna”!

mar 21, 2018 | Allmänt, Teckningar | 17 Kommentarer

 

Idag är det dags att rocka sockorna igen, dvs ha olika strumpor på sig. Såhär står det på Svenska downföreningens hemsida, vilket jag tyckte var en klockren beskrivning: Med kraft och glädje lyfter vi fram våra unika förutsättningar, för att ge samhället en chans att se och stötta utvecklingen av alla människors fulla potential.

När det här kom så var det så himla stort, det rockades strumpor hit och dit hejvilt, men utan någon som helst tanke bakom.
Människor som gjorde KUB-test för att se om deras ofödda barn hade down syndrom, för att då kunna avsluta graviditeten, rockade sockorna de med.
Uppenbarligen gillar de inte olika. Fast det låter ju finare att säga att man gör det, bara det inte gäller ens eget barn förstås.

Vi gjorde inget KUB-test på Knut, för att det var oviktigt för oss om han hade down syndrom eller inte. Han var vårt barn, oavsett hans förutsättningar.
Om vi får fler barn kommer jag nog göra testet, för att jag vill vara förberedd om det är så.
Beslutet är fortfarande detsamma, att barnet är vårt och det stannar även om tester visar på avvikelser.

Livet är inte slut för att man får barn med down syndrom.
Det blir kanske annorlunda än man tänkt, men när blir livet någonsin som man planerat och vad säger att det skulle bli sämre bara för det?
Det finns fullt friska människor som är totalt dumma i huvudet och det finns människor med down syndrom som är alldeles fantastiska.
Jag vet ju vilket alternativ jag hade föredragit….

För mig är det orimligt att välja bort ett barn pga downs.
Alla får göra precis som de vill, men kom inte och påstå att ni gillar olika sen.

Minns detta inlägg så väl, som Johanna i Kulla skrev. Det satte sig verkligen i hjärtat på mig.
Det här som Clara skrev tycker jag också mycket om.

Jag tycker att en värld utan människor med down syndrom hade tappat mycket av sin färg.

Läs mer 

Hur Landet Ligger!

Hej på er! Det har varit knäpptyst här inne senaste tiden och eftersom en del (bland annat min mamma) undrat om jag slutat blogga så ska jag nu förklara min tanke. I Maj flyttar jag in på ett nytt kontor och tanken är att då också...

Anna Provar Kläder!

Har börjat ta med mig mobilen när jag provar kläder och sen gör jag stories av det på instagram, älskar nämligen sådana inlägg själv. Härom dagen var jag på H&M, då såg det ut såhär: Det här hade jag alltså på mig när jag kom. Klänning från Filippa K från vår...

Om Lite Av Varje!

Förra veckan var Krickelin här hos mig. Hon knäppte den här bilden på mig vid min målning (här får man också en bra idé om hur stora de är) som jag tyckte blev väldigt fin. Jag matchar ju tavlan! På tal om tavla är det nu bara två små fjuttiga veckor kvar till min...